Információs táblák elhelyezése a Hargita hegységben

A projekt általános célja, Hargita hegység turisztikai célpontjainak egységes ismertségének javítása, a hegység értékeinek mindenki számára nyilvánvalóvá, közkincsé tetetése és idegenforgalmi potenciáljának hasznosítása, erőforrássá fejlesztése annak érdekében, hogy a gazdasági élet számos területére pozitív hatást gyakorolhasson.

A projekt közvetlen céljai:

  • Érdeklődés felkeltése a Hargita hegység iránt, és a hozzá kapcsolodó attrakciók iránt.
  • Térségi imázs kialakítása a régión belül és azon kívül is.
  • Hargita Hegység turisztikai megjelenésének megvalósulása, turisztikai központtá válás.
  • A Hargita Hegység idegenforgalmi vonzerejének javítása.
  • A lakosság számára fontos megélhetési forrást jelentő turisztikai tevékenység támogatása, jövedelmezőképességének pozitív irányba való megváltozása
  •  A helyi értékek hasznosítása, erőforrássá fejlesztése annak érdekében, hogy a gazdasági élet területeire pozitív hatást gyakorolhasson.
  • Hargita Hegység térség versenyképességének megnővelése.
  • Egy regionális, a jövőben az egész Székelyföldet átfogó  modern információs táblák  rendszerének megalkotásában az első lépések megtétele.

Hargita hegység turisztikai célpontjainak egységes ismertségének javítása turisztikai információs táblák elhelyezése által megvalósult, a projekt keretében Hargita Megyéért Egyesület a Hargita hegység fejlesztése keretében készítettünk 10 darab információs táblát amely segítségével a fogyasztók, érdeklődők az információk széles skálájához juthatnak.

A térség ismertségének és látogatottságának megnövekedése eredményeként megerősödik a turizmus fejlődésének háttere, kialakul az önálló fejlődés feltételrendszere. A projekt tevékenységei során felvettük a kapcsolatot egy vállalkozóval, amellyel hosszas tárgyalást folytattunk annak érdekében, hogy minden igényünknek megfelelően készüljenek el az az információs táblák. A táblákon megtekinthető a hegység látványosságaival kapcsolatos információk, fotókkal, a sípályák adataival és a hegyimentők elérhetőségével.

Hargita Megye Tanácsa is jelentősen hozzajárult a projekt önrészének finanszírozásához, így ezt a munkát a tanács fizette ki.  Az információs táblák tervezését és kivitelezését a Konnertfilm Kft. végezte el.

Leave a comment