Így könnyebb a matek! – Smart E-MATHS projekttalálkozó Gútán

Így könnyebb a matek! – Smart E-MATHS projekttalálkozó Gútán

Innovatív matematikai módszertanok kidolgozása volt a témája annak a kétnapos Erasmus+ projekttalálkozónak, amelynek házigazdája a gútai Corvin Mátyás Alapiskola volt. Az eseményen három ország képviselői vettek részt – Magyarország, Szlovákia és Románia.

Csütörtöki Erzsébet, az iskola igazgatónője megnyitó beszédében üdvözölte Horváth Árpádot, Gúta Város polgármesterét, Szőköl Istvánt, a gútai Corvin Mátyás Alapiskola mellett működő Szlovákiai Magyar Szülők Szülői Szövetség elnökét, a Komáromi Módszertani Pedagógiai Központ igazgatóját, továbbá Borsos Endrét, a budapesti Interregió Fórum Egyesület elnökét, Kiss Erzsébetet, az Új Esély Egyesület igazgatóját, valamint Bálint Miklóssy Enikőt, a Hargita Megyéért Egyesület igazgatóját. A projekttalálkozó szakértői mellett köszöntötte a többi gútai oktatási intézmény vezetőit és matamatikaoktatóit. 

„Iskolánk pedagógusai mindig nyitottak voltak az új információkra, lehetőségekre, hogy haladva a korral a tanulók számára a lehető legjobb elérhető tudást biztosítsák. Most mi is azon kiválasztottak közé tartozunk, akik fejlesztő munkájukkal hozzájárulhatnak az innovatív módszertanok kidolgozásához” – mondta. 

Utána Borsos Endre projektvezető a program koncepciójáról adott bővebb tájékoztatást. Elmondta, hogy a Smart E-MATHS című projekt célkitűzése egy differenciált, e-learning alapú módszertani innováció kidolgozása, mely a matematikaoktatás eredményességéhez járul hozzá. Ennek köszönhetően a gyerekek majd – tantermi oktatás keretében – táblagépen fognak dolgozni és tanulni. 

Egy jó oktatószoftvernek a megfelelő, felhasználóbarát keretrendszer mellett érdeklődést felkeltő, a célcsoport igényeihez igazodó tartalommal kell rendelkeznie, vagyis az alkalmazás tartalmi elvárásai: a diákok életkorát, felkészültségi szintjét szem előtt tartó, rövid, tömör, informatív és a 21. század kihívásainak megfelelő tananyagok és feladatok kidolgozása. Ezen szempontokat figyelembe véve azon dolgoznak, hogy a bevont intézmények és szakemberek nagy elégedettséggel használhassák a projekt oktatószoftverét. 

A hétvégén a pedagógusok és oktatási szakértők aktívan dolgoztak a tananyag, a mérések, a módszertani kézikönyv, valamint demó feladatok kidolgozásán. Így, a projekt során kifejlesztett tananyagok tesztelése 2020 márciusától felvidéki, magyarországi és erdélyi iskolákban kezdődhet majd el. 

Smart e-MATHS projekttalálkozó Gútán

Innovatív matematikai módszertanok kidolgozása volt a témája annak a kétnapos Erasmus+ projekttalálkozónak, amelynek házigazdája iskolánk volt. Az eseményen három ország képviselői vettek részt (Magyarország, Szlovákia és Románia).

Publicată de Smart e-MATHS pe Vineri, 29 noiembrie 2019

Leave a comment